Tuomari: Paavo Mattila

"Kookas, hyvin rakentunut uros, hyvän mallinen pää, silmät saisivat olla tummemmat, sopusuhtainen runko, niukasti kulmautunut edestä, riittävästi takaa. Hyvä karvapeite ja liikkeet, eturintaa saisi olla enemmän. Miellyttävä luonne." NUO ERI1

Pienoinen noususuhdanne siis.. ;) Tällä kertaa jäätiin ilman SA:ta, mutta ei se sinänsä niin paljoa harmittanut. Me saatiin eri!!! Tai siis Saku sai.

Mukana meillä oli veljeni 11-viikkoinen samojedimix Iina, ja toka- ja agilityryhmästä tuttu Milla eurasier-pentunsa Ruun kanssa. Hienosti tenavat käyttäytyi, Iinan kanssa treenattiin jo seisomista, paikallaoloa ja seuraamista. Ja hyvin se likka osaa keskittyä. Sosiaalistamisessa riittää hommaa, on aika kova mimmi, rähentelee kauheasti kokoisilleen. Ruu sai välillä tukkapöllyä, vaikka leikkikin ihan nätisti. Isoja koiria Iina silti kunnioittaa ja mielistelee.

Viikonloppuna meillä oli siis vaihteeksi 5 koiraa, omat mustat ja veljeni valkoiset (Iina ja Jade). Valkoiset vierailee meillä sen verran usein, että nuo ovat jo aika lailla samaa laumaa. Jade ja Saku on hyvin rakastuneita, hyvä kun lapset malttaa yöksi lopettaa leikkimisen.. Iina ei ole meidän mustia vielä vakuuttanut, kova luonne näkyy mimmistä, ja sen takia nuo mustat varmaan pitääkin tiukkaa kuria lapsukaiselle. Oona varsinkin ei siedä Iinaa yhtään, Sani ei ole huomaavinaan. Sakukin suhtautuu aika neutraalisti, jos pentu kauhesti roikkuu kiinni niin sitten heti kyllä antaa palautetta.

Kummallista, Jaden kanssa oli ihan toisin. Hyvä kun nuo kolme jätti sen rauhaan, kaikki halusivat haistella ja leikkiä. Sama menp jatkuu vieläkin. Iinan kanssa nuo ei oikeastaan leiki, pihalla vähän härnäilee, ottavat kummiskin repimisleikkeihin mukaan.

Iina on vähän agressiivinen, ihmisellekin saattaa rähähtää ja murista kunnollakin. Ikinä en ole nähnyt noin nuorta agressiivisuuteen taipuvaa koiraa. Itse olen ollut ennemminkin sillä kannalla, että ihmiset saavat toiminnallaan koiran agressiiviseksi.. Nyt täytyy perua puheet.

Iinaakin siis on sosiaalistettu, koulutettu ja hoidettu kuten Jadeakin. Silti Iina on tuollainen rähjääjä. Nousi varmaan heti taloon tultuaan Jadea korkeammalle arvojärjestyksessä.. Tosin johtui varmaan osaksi Jaden juoksustakin, se vähän sekoitti likan päätä, nyttemmin Jadekin on alkanut latelemaan Iinalle sääntöjä. Saa nähdä, miten tilanne etenee. Tuolle pennulle ei missään vaiheessa kyllä saa antaa periksi johtajuus-jutuissa, se ottaa diktaattorin vallan aikas nopiaa. ;)

Mutta muuten tuo uusi tulokas on mukava tapaus. Hirveän fiksu, mitä nyt olen sitä olen vähän koulutellut. Ei ulkona hae niinkään paljoa kontaktia ihmiseen, vaan seuraa muita. Sisällä sen sijaan kun hakee kunnon namit, niin tuo sulkee korvansa häiriöiltä. Istumisen opittiin parissa minuutissa, maahanmenokin jo hyvällä mallilla. :D

Omien koirien kanssa ollaan vähän otettu noutohommia, muisteja ja markkeja lumihankeen, ei mtn uutta. Sakun kanssa aloitettiin taipparikurssi, siitä tulee kunnon raportti kunhan kerkiän..