Eilen olin agilityn koulutusohjaajakurssin toisella treeniviikonlopulla, ja koirat sai siksi aikaa mennä veljelleni hoitoon. Koko päivä siellä Seinäjoella menikin, nyt vielä 5xtreenikertaa niin saan agilityn vitallisen koulutusohjaajakortin. Tällä välillä (tai oikeastaan heti kun täytin 18) ajoin myös oikean ajokortin, ei tarvitse kinua enää kyytejä! Sen sijaan kysellään autoa..

Koirat olivat kuulemma olleet ihan kiltisti, mitä nyt Sani oli lähtöni jälkeen volissut oven takana että olisi päässyt ulos. Kamala ämmä, taas se jätti mut yksin... :D No, kyllä se siitä rauhoittui/hiljeni. Meillä porukat lähti Himokselle, ja koirat saa nyt ensi viikolla vierailla toistamiseen veljeni luona, kun olen illassa töissä (niin, meillä siis alkoi HIIHTOLOMAKIN) :D

Kyllä on taas aikamoinen pentuvuosi, kaikille tuntuu tulevan pentu. Veljeni on nyt hommaamassa samojedia, ja itse olen kovasti hommamassa siskolleni tolleria. Nyt olisi sellainen must-pentue. Lisäksi, taas kerran kun vuoden päästä lähden opiskelemaan, niin Vompatti jäisi ihan yksin. Eikä sellainen käy päinsä. Lisäksi se pentu pitää hommata nyt, ennen kuin omat kirjoitukset alkavat syksyllä. Kerkeisi jonkilaisen peruskurssin sille antamaan. Ja kesä on aina parasta aikaa pennun kanssa. :) Kunhan tällä kertaa muistaisi myös sen yksinolon opettaa..

Tänään otettiin vähän tottista, suoraan sanottuna ei olla mitään tehty kahteen viikkoon, ohjaajalla on pitänyt vähän kiirusta (vanhat ym). Ja kyllä koirillakin oli hauskaa, kun koirat näki pihalla kädessäni noutokapulat, ensin Sani sai hepulikohtauksen (!) ja lähti juoksemaan täysiä pihaa ympäri Oona perässään. Sitten Saku sai hepulin, sama juttu. Sitten ne kolmestaan paini hetken, kunnes huomasivat että mamma kerkes menemään jo kentälle! Äkkiä perään!

Sakun kanssa otettiin paikallaoloa, ja on se vaan niin taitava mukula. :) Yhtään mä en oo sitä opettanut, ja silti se osaa. Kätevä tämmönen koira. Ja kun kaikki on vielä niin HAUSKAA, ja kun mamma on niin HAUSKA, ja se näätälelukin on kaikest HAUSKIN...

Paikallaoloa ollaan siis otettu ehkä 3 kertaa, ohjaaja 5m päässä aika vaihdellen 20-30s välillä. Nyt otettiin välimatkaa 15m ja ensin 10s + palkkaus, toinen 30s + palkkaus. Eikä ees yritetty mennä lonkalle. Eikä pää kääntynyt mammasta milliäkään. On se vaan niin hyvä.

Sanin kanssa ekaan kertaan puoleen vuoteen paikallaoloa, ohjaaja piilossa 4 min. Häiriöökin saatiin, kun veljeni ensin hitsasi koiran takana ja sitten ajoi traktorilla noin 10m päässä sen takana edestakaisin. PYSYI.

2x liikkeestä istuminen ok, seuraamiset ok (perusasennot surkeita, vinoja, liian takana, liian sivulla...), kaukkareissa vähän liikkui eteenpäin ja kerran ennakoi, luoksetulo hyvä, aina saisi kuitenkin tehdä vähän nopeampaa. Kapulannoudossa virtaa oli liikaa ja kapula tippui kerran, mutta muuten homma toimi täysillä. :) Metallinnouto ok, palauttaessa hidasti raville, ja meinasi pudottaa. Olisko ollut sitten vähän kylmää tuo metalli.

Oonan kanssa paikallaoloa 2min, putosi lonkalle mutta pysyi. Seuraamiset pitkästä aikaa hyvät, väliin kontakti tippui mutta oikea paikka pysyi. Maahanmeno, luoksetulo ja liikkeestä seisominen 10+. Nouto hyvä, palautus jäi liian eteen.

Sakun kanssa loppuun vähän näyttelytreeniä (meillä lähti ilmot Ruovedelle, myös Kurikkaan ollaan menossa). Seisomiset ok, häntä heiluu. Juoksut hyvää, vähän sitä saa himmailla ja hihnasta kiskoa että sai sen kääntymään. Edestakaisin sujuu, lopun seisotukset vähän laiskoja, Sakulle kun pitää puhua koko ajan että sen häntä heiluisi. :/ Muuten se vain tuijottaa namia niin keskittyneesti eikä heiluta häntäänsä.

Kyllä muuten oli ihan outoa tehdä tottista Sanin ja Oonan kanssa. Ne oli niin pieniä! Sakun kanssa ollaan nyt enemmän tehty, ja kun se hirvi on siinä sivussa suunnilleen kainalossa. Sani ja Oona sen sijaan on siellä polven korkeudella..

Ja mun täytyi keksiä noille uudet nimet. Älkää ikinä nimetkö koirianne samantapaisilla nimillä. Sanilla ja Sakulla menee koko ajan nimet sekaisin, kun huudan niitä. Kumpikin lähtee tulemaan kun huudan SA-... Joten tästä lähtien Sani on NI ja Saku on KU. NI ja KU. Noita nimiä siis tarvitsen, kun esim. annan niille luvan tulla häkistä, syödä, lähteä noutoon, mennä ulos. Eli Ni, Oona ja Ku. Pitäskö Oonallekin keksi joku siisti koodinimi? :D