Vuonna 2009 alkuvuosi oli hiljaista aikaa, Sani oli steriloitu joten me oltiin doping-pannassa eikä siis kisailtu, Oonan kanssa loppiaisena kisailtiin Noormarkussa. Mätsäreissä käytiin vähemmän kuin yleensä, silti ihan hyvin tuloksin, vaikken nyt kaikkea muistakaan. :) Flattileiri jäi välistä veljeni rippijuhlien takia, mutta yritetään tänä vuonna uudestaan.

Kesällä pääsin myös ensimmäistä kertaa agilityohjaajan hommiin, kun vedin Isojoen Kennelkerholle agilityn alkeiskurssin. Osallistujia oli kiitettävästi, ja ryhmä jouduttiinkin jakamaan kahtia. Loppukesästä melkein jokainen koira ja ohjaaja suorittivat kokonaista rataa, joten kai tuo muiden opettaminenkin jotenkin sujui. Vuonna 2010 suoritan nyt virallisen agilityn ohjaajakurssin, ensi kesä menee siis samoissa merkeissä komentaen muita. :D

 

OONAN TULOKSET 2009:

Agility: 5,69vp, 3,16vp, 5,86vp, 9,82vp, 5,00, 7,79vp, 3xHYL

Toko: ALO3 136p.

Muuta: Agilityn Nuorten Suomenmestari 2009

Agilityssä Oonaa ohjaili pääasiassa siskoni, ja niin kuin tuloksista näkyy niin nopeus ei ole vielä heillä päässyt hirveän hurjaksi. :) Varmaa menoa pääosin, mutta siskoni on vielä niin vähän harjoitellut Oonan kanssa, että kisoissa tulee useimmiten yliaikaa. Vuoden alussa kisasin itse Oonan kansa 2 kisaa, joista ensimmäinen oli 0-rata, mutta kaatumiseni takia yliaikaa tuli 3 sekuntia... :P Nuorten SM-kisoissa siskoni teki Oonan kanssa myös karsintaradalla hitaan 0-tuloksen, jolla sijoituttiin luokassa 2 ja päästiin finaaliin. Finaali oli 2-luokan tasoinen, ja siskoni luokkaan osallistui kaikki Maxi1, Maxi2 ja Maxi3 luokkien 3 parasta. Finaalissa kuitenkin siskoni oli ainut 0-radan tekijä (vaikka yliaikaa oli 2s..), ja muiden saadessa pelkästään hylättyjä tuloksia, tuli siskostani ja Oonasta Agilityn Nuorten Suomenmestareita 2009.

Tokossa kisattiin vain kerran kovista suunnitelmista huolimatta. Kisavireys ei ollyt parhaimmillaan pitkän ajomatkan jälkeen, ja koe menikin vähän penkin alle.

 

SANIN TULOKSET 2009:

Agility: 7,81vp 0-rata, SERT=>siirto 2-luokkaan, 8,82vp, 6,51vp, 5vp, 5vp, 2xHYL

Toko: AVO1 160p. sij. 1/7, AVO1 176,5p sij.2 TK2

Muuta: Nuorten Tokon SM-hopeaa 2009

Alkuvuosi meni siis steriloinnista johtuen kisakiellossa ja kuntoa kehitellessä. Ensimmäinen kisa Noormarkussa johti kuumenemisesta johtuen hyllyyn, mutta seuraavat kisat Seinäjoella tuottivat sen viimeisen puuttuvan 0-tuloksen jolla noustiin 2-luokkaan. Koko kesä treenattiin vain alkeiskoirakoiden ratoja, eikä siis treeneissä vaikeampia juttuja treenattu. Pari hienoa 5-rataa vuoteen mahtui, mm. viimeinen kisa Seinäjoella, jossa ainoa virhe oli okserin pudotus (jollaista Sani ei siis ikinä ennen ole hypännyt).

Tokossa ensimmäinen startti oli kyllä meidän historian surkein, mutta silläkin saatiin juuri ja juuri 1-tulos, ja vielä 1-sijoituskin. Toinen startti säästettiin suosiolla tuonne nuorten SM-kisoihin Varkauteen. Siellä kauheassa auringonpaisteessa taisteltiin hienosti 1-tulos, hieno kisa! Vaikka huomasi että Sanilla oli kuuma, niin silti se teki iloisesti häntä heiluen mahtavaa työtä läpi kokeen. Vauhti ei ollut ihan sitä huiminta, mutta itselleni jäi todella positiiviset ajatukset tuosta kokeesta, Sani ei olisi huvittanut tehdä töitä, mutta silti se pyynnöstäni liikkeet, joilla saavutettiin viimeinen 1-tulos avoimesta luokasta, saatiin koulari TK2 ja sijoituttiin toiseksi saaden tittelin Nuorten Tokon SM2 2009.

Muuta merkittävää vuonna 2009 oli tämän urospuolisen otuksen eksyminen laumaan... Saku on tähän mennessä ollut mahtava tuttavuus, katsotaan nyt mihin asti sen kanssa päästään. Ja jos vuoteen mahtui paljon iloa, niin mahtui siihen myös suruakin. Kaksi päivää ennen joulua kultsunarttumme Siru kuoli kasvaimeen kunnioitettavan 15 vuoden iässä. Ikävä on edelleen kova, mutta onneksi tukena on näitä mustia karvakorvia. Nyt Sani on ottanut laumanjohtajan paikan, ja kunnioitettavasti se tonttinsa hoitaakin.

Taippareihin oli kova hinku mennä, mutta Oonan paukkuarkuuden ilmenemisen takia Vompatin kanssa ei päästy osallistumaan. Sanin kanssa ilmot lähetettiin, mutta mukaan ei mahduttu. No, toisaalta ihan hyvä, saadaan vielä harjoitella. ;D

OONAN TAVOITTEET 2010:

-Tokosta ALO1

-Agilityssä nousta 2-luokkaan

-Päästä paukkuarkuudesta eroon

-Osallistua BH-kokeeseen

 

SANIN TAVOITTEET 2010:

-Agilityssä sujuvia ratoja, ehkä yksi LUVA?

-Tokossa osallistua voittajaluokkaan

-Aloittaa vepen harrastelu

-Osallistua taippareihin (NOU1?)

 

SAKUN TAVOITTEET 2010:

-Treenata agilityä ja tokoa, kummassakin kisavalmiiksi asti

-Näyttelyitä, näyttelyitä, näyttelyitä... Mitä useampi sen parempi. :) Ja katsotaan nyt millainen tuosta jätkästä kehkeytyy.

-Osallistua taippareihin

 

Unohtuikohan jotain... No lisäillään tarvittaessa. :) Kaikilla mielestäni ihan realistiset tavoitteet, kunhan ohjaaja nyt jaksaisi treenata kaikkia ja ilmoittaa niitä kisoihin.