Eilen huomasin että tuonne Ikaalisten tokokokeeseen meinaa paikat loppua (tilaa oli vain AVO- ja EVL-luokkiin) joten pistin äkkiä ilmot menemään. -Huoh. Arvaa alkoiko heti kaduttamaan? Nyt pitäisi äkkiä päästä treenaamaan paikallaoloa.

Ja eilen katselin tuota agi-kalenteria, ja nyt vasta huomasin että lagun kisat osuu samalle viikonlopulle. Kisojahan on 2kpl perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Suunnittelin että mentäisiin perjantaina ja sunnuntaina osallistumaan kummillekin radoille, jos niitä nollia nyt tulisi. Mutta tietysti tuo Ikaalisten tokokoe osuu samalla sunnuntaille, joten näillä näkymin mentäisiin kisaamaan vain perjantaina. Ja tietysti samana vappuperjantaina naapurikaupungissa on match show, johonka meidän piti osallistua. Hemmetti. Mätsäri nyt ainakin jää väliin. Toisaalta voitaisiin käydä kisaamassa agia pe ja la, ja sunnuntaina sitten tokoa. Mutta eri asia mistä saisi kyydit.

Ikaalisissa tuomaroi Tiina Heino, ei hajuakaan millainen tuomari kyseessä... Tuomaroi myös Kauhajoen kokeen, joten saadaan jo vähän esimakua, kannattaako sinne ollenkaan lähteä. ;)

Eilen pidettiin sitten kahdeksan aikaan eilen illalla treenit, kun kerran kokeet lähestyy. Miten ihminen voikaan kehittää itselleen tuollaisen stressin?! Piha oli tietysti ihan kurainen, lätäköitä ja jäätä. Paikallamakuu ok, pistin koirat maahan, ja menin kahdeksi minuutiksi piiloon. Sani ei ole nyt viime aikoina enää mennyt lonkka-asentoon paikallaolossa, jee! Oonakaan ei nyt mennyt, mutta sen pistän pohjan piikkiin. Kuka kuralätäkössä haluaisikaan makoilla...

Ja nyt vedettiin koko treeni läpi ilman palkkaa. Oonan seuraamiset meni kyllä vähän pellolle, mutta senkin pistän edelleen pohjan piikkiin. Neiti katsoi tarkkaan mihin astui, väliin muisti jopa kontaktin. Nyt olin ottanut muuten hihnankin mukaan! Hihnatta meno samanlaista. Numeroksi 7½-8. Liikkeen lopuksi annoin Oonan tapella hihastani ja kehuin sitä, ja tuolla näyttää vire pysyvän päällä tuostakin. Tässä vaiheessa Sani yleensä lässähtää kun namia ei tule.

Maahanmeno hyvä, odotti myös käskyä. Täys kymppi. Luoksetulossa ei ongelmia, kiersi matkalla lätäkön, 9½. Seisominen hyvä, istui toisella käskyllä, 8. Aitaa oli tuhr koettaa tällaisella säällä, joten palkkasin tähän väliin ja sitten vedettiin aitaa muuten vain edestakaisin, jotta treenit päättyi kivasti. :) Eli kyllä tällä tulos saataisiin. Hienoo un tuo koira pystyy tekemään palkattakin, tai sille riittää pelkkä kehu ja silittely, väliin annoin sen hyppiä vasten ja ottaa hihasta kiinni. Tuosta kai ei ihan hirveästi kokeissa vähennetä... :D Nyt pitäisi tehdä vielä kokeenomainen harjoitus, niin että liikkuri olisi mukana, ettei Oona kokeessa ottaisi häiriötä siitä. Meidän uran avausta suunnitellaan siis tuonne Kauhajoelle.

Sitten Sani.. Seuraamisessa yhdessä välissä oli puolen metrin päässä, mutta minähän en sellaista katsele ja otin uudestaan sivulle. Kontakti pysyi, mutta paikka oli hakusessa. Hyvä kun tällekin on tekosyy, pistän tuonkin pohjan piikkiin. :D Ei mutta oikeasti, kuka menee harjoittelemaan tokoa kahdeksan aikaan illalla tuommoiseen säähän... (Sellainen joka stressaa itsensä hengiltä yhden kokeen takia).

Maahanmeno hidas, siitä 9. Luoksetulossa aavisteli pysähdystä, täytyy tehdä enemmän läpijuoksuja... Nummeroksi 8½. Seisominen meni kympillä. Kaukkareissa ei tahtonut mennä maahan (kuka järkevä tuommoisessa jää-muta-vesi-mömmössä vapaaehtoisesti makoilisikaan), mutta etsittiin parempi paikka ja uusiksi. Nyt kaikki vaihdot ekalla käskyllä, mutta maahanmenot hitaita, 9. Noudossa joutui vähän etsimään sitä vesilätäköstä... Hmm, kyllä siitä silti kymppi annettaisiin. Tässä vaiheessa palkkasin, ja Saninkin kanssa otettiin vähän hyppyä mutta palkalla.

Joten kyllä me kotona osataan. ;D Eri asia miten kokeissa menee... Mutta me tahdotaan nyt treenaamaan. Tai ainakin ohjaaja tahtoo. Tätä menoa koirat tylsistyy täysin tähän lajiin, että nukkuu kokeissa. Mutta minkäs sille sitten voi.

Kunhan ne ei oo toisten koirien kimpussa... Mä irtisanon Sanin kisasopimuksen tälle kesälle, jos se Ikaalisissa karkaa paikallaolossa leikkimään. Mä en enää kestäis sellasta. :D Kisaan sitten Oonan kanssa koko kesän. Tokossa se on harvinaisen fiksu likka, jos se ei siis keskity tuhanteen muuhun asiaan samalla kertaa. Mutta jos se kokeissa tekee puoliksikaan niin hyvin kuin kotona, kyllä me se TK1 jo tänä kesänä kerätään. Ajattelin ajoittaa sen tuonne nuorten SM-kisoihin, että perinne jatkuu. Sanihan sai oman koularinsa siellä. Jos me saataisiin TK2 sitten tänä kesänä siellä? Elikkäs tarvitaan yks ykkönen nyt kesällä, ja sitten elokuussa nuorten SM-kisoista vika. Kovat on tavoitteet...

Mutta näin lopuksi kun sain tuon kaiken purettua, niin tyytyväinen olen edes 2-tulokseen. Ykköstä me silti tavoitellaan, kun sellainen on lähes aina poikkeuksetta saatu (viisi koetta, neljä ykköstä). Voi vitsit tää tokoilu on karseeta. Tai ei olis jos paikallamakuuta ei olis... Yksilösuorituksessahan me ei enää voida pilata kenenkään muun suoritusta, mutta paikallaolossa jos tuo menee häiritsemään muita niin ohjaaja häpeää silmät päästään. Ei saamari, pitää kohta kouluttaa sisko kisaamaan noiden kanssa tokossa, itsellä ei hermot riitä. Mä voin sitten juoksennella näyttelykehissä ja agilityradalla.

Kuva%20167.jpg

Treenattu liikaa tokoa..?